arrow
Новини
Новини
Корисна інформація

Вакцинованим по тисячі – як це працюватиме на практиці?

Вакцинованим по тисячі – як це працюватиме на практиці?

Після оголошення про те, що всі повністю вакциновані українці зможуть отримати від держави по 1 тисячі гривень, у громадян виникло багато питань щодо того, як усе це буде здійснюватись. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав роз'яснення з цього приводу.

 

Грошей на руки ніхто не дасть

 

Нарахування коштів буде здійснено на віртуальні платіжні картки у додатку «Дія». Вільно витратити їх на свій розсуд громадяни теж не зможуть – ця програма запускається для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні, який найбільше постраждав від наслідків пандемії та карантинних обмежень.

 

Що можна буде купити за ці гроші?

 

Громадяни, які отримають по тисячі гривень на свої віртуальні платіжні картки, зможуть купити за них квитки до театру, кіно, на концерти, а також витратити їх на заняття спортом (абонементи до спортзалів, наприклад). Також їх можна буде витратити на умовну категорію «подорожі Україною» – купити квитки на потяг, літак тощо.

 

Коли гроші будуть доступні?

 

Нарахування розпочнуться з 19 грудня 2021 року і у 2022 році програма також не втратить актуальності – загалом на програму виділено 6 млрд. гривень, по 3 млрд. на 2021-й та 2022-й роки, причому це не межа, оскільки ймовірність розширення фінансування також є.

З огляду на економіку програма досить розумна, оскільки, незважаючи на наявні обмеження зараз, раніше чи пізніше у сфери, які найбільше постраждали, поллються всі ці гроші від громадян. Проте громадяни зустріли таку ініціативу критично – це не зовсім те, на що очікували люди, які насамперед розраховували на фінансову підтримку під час локдауну тощо.

Курс валют

Курс валют