arrow
Особисті фінанси
Особисті фінанси
Корисна інформація

Перереєстрація автомобіля - вартість, процедура

Перереєстрація автомобіля - вартість, процедура

Перереєстрація автомобіля в Україні – це процедура переоформлення транспортного засобу, яка є необхідною у разі купівлі авто у салоні, під час придбання за кордоном, з рук у приватної особи або під час переходу автомобіля у спадок. Ознайомтеся з наведеною нижче інформацією, і ви дізнаєтеся вартість самої процедури і безпосередньо всі етапи перереєстрації.

 

Що вам потрібно для оформлення?

 

Для переоформлення ТЗ автовласнику слід звернутися до найближчого сервіс-центру МВС, зібравши і надавши такий пакет документів:

  1. Паспорт громадянина України, ІПН (і продавця, і покупця у разі купівлі авто).
  2. Свідоцтво про реєстрацію авто.
  3. Документи, які можуть підтвердити право власності (дарчі, договір про купівлю/продаж автомобіля, спадщину).
  4. Квитанції, що підтверджують оплату послуг.
  5. Заява (має бути подана у письмовій формі).
  6. Оцінка вартості автомобіля.
  7. Довіреність (потрібна у тих випадках, якщо перереєстрація здійснюється уповноваженою особою).

 

Що ще може знадобитися

 

Потреба у наданні додаткових паперів може виникнути у разі, якщо переоформлення ТЗ виконується третьою особою без власника. До вищезазначеного переліку документів слід додати паспорт або будь-який інший документ, що засвідчує особу, довідку, що підтверджує відсутність можливих обтяжень та нотаріальну довіреність. У разі реєстрації транспортного засобу за кордоном можуть додатково знадобитися такі документи:

  1. Транзитні номери (мають бути червоного кольору).
  2. Декларація з митниці.
  3. Сертифікат відповідності із зазначеним у ньому екологічним стандартом автомобіля (згідно з правилами, має бути не менше «Євро-5»).
  4. Договір «Купля-продаж».
  5. Акт про прийом або передачу (має бути засвідчений підписом дилера).

Якщо купівля транспортного засобу здійснювалася за кредитні кошти, то пред'явлення таких документів як довідка з банку про погашення позики, кредитний договір та заява фінансової установи про згоду на перереєстрацію автомобіля – це обов'язкова для виконання умова.

 

Як відбувається процедура перереєстрації автомобіля, Україна

 

Перш ніж перейти безпосередньо до самої процедури, важливо врахувати, що виконати її можна одним із двох способів – через нотаріальну контору або звернувшись до Сервісного центру МВС. Другий спосіб буде дешевшим, тому для нього і описаний нижче алгоритм дій. Фізичній особі потрібно:

  1. Заповнити всі поля договору купівля-продаж (плата за це не стягується).
  2. Надати співробітнику центру копію договору, щоб він перевірив, чи правильно заповнено договір.
  3. Дочекатися, поки працівник сервісу перевірить транспортний засіб за VIN-кодом.
  4. Після завершення всіх цих дій отримати новий техпаспорт та номери для автомобіля. За термінами переоформлення займе трохи більше робочого дня за умови, якщо всі необхідні документи будуть підготовлені заздалегідь.

 

Вартість перереєстрації автомобіля в Україні

 

Якщо реєстрація авто проводиться вперше, то обов'язково потрібно сплатити пенсійний збір - від 3% до 5% (все залежить від загальної вартості автомобіля). Додатково потрібно сплатити військовий збір у розмірі 1,5%. Вартість самої послуги залежить від типу транспортного засобу (автомобіль, мототранспорт, причіп, мопед) та його виробництва (вітчизняне чи іноземне). Сумарно це – від 54 до 190 гривень. Також потрібно заплатити фіксовану ціну за бланк свідоцтва, а це 219 гривень.

Тепер ви знаєте не тільки про те, як проходить перереєстрація автомобіля у зв'язку з різними причинами (перегін з-за кордону, отримання авто у спадок), але і в курсі вартості самої процедури з детальним описом етапів її виконання.

4 січня 2022 р.


Популярні статті

Курс валют

Курс валют