arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

Які документи необхідні для оформлення банківської карти

Які документи необхідні для оформлення банківської карти

У сучасному світі банківські картки користуються високою популярністю серед населення. Перелік переваг використання зростає, а процес оформлення стає більш легким і швидким. Отримати картку можна в будь-якому вподобаному банку - як у відділенні, так і онлайн на сайті банку або за допомогою сторонніх порталів. Для оформлення банківської карти онлайн, необхідно подати заявку в банк і надати кілька документів. Які саме - залежить від виду карти і вимог конкретної банківської установи.

Варто зазначити, що вже минули часи, коли для отримання карти потрібно було тягнути у відділення вагон документів, бігати за різного роду довідками і витягами. Обов'язковими документами для відкриття платіжної картки в будь-якому з банківських установ є паспорт громадянина України або документ, який його замінює і довідка про присвоєння ідентифікаційного коду або відмітка в паспорті громадянина України про відмову у присвоєнні ІПН.

Такий мінімальний набір забезпечить розгляд Вашої заявки і можливу видачу дебетової картки або кредитної з бажаної сумою ліміту, яка Вас зацікавила.

Однак, не все так просто, є кілька АЛЕ:

 

Кредитні картки

 

Для підвищення ймовірності позитивного рішення з боку банку на суму кредитного ліміту, яка Вас зацікавила, необхідно також подати інформацію про роботодавця, довідку про доходи за останні 3-12 місяців (як правило, для кредитів від 100 тис. грн), і / або інші документи, що підтверджують Вашу платоспроможність.

 

Пенсійно-соціальні карти

 

При подачі документів необхідно додатково надати посвідчення або інший документ, що підтверджує право клієнта на отримання соціальних виплат.

 

Для приватних підприємців

 

Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, картка зі зразками підпису підприємця (і / або довірених осіб) і відтиск печатки (при наявності у підприємця печатки), завірені підписом уповноваженого працівника банку, в залежності від умов банку можуть знадобитись і додаткові документи.

 

Для нерезидентів

 

Відразу варто зазначити, що за законодавством України нерезиденти не можуть брати кредит або отримати кредитну карту, але дебетову / платіжну отримати можна, проте, слід звернути увагу, що пакет документів буде відрізнятися, в порівнянні з умовами для резидентів.

Більшість банків вимагають:

  • оригінал паспорта міжнародного зразка або інший документ, що підтверджує особу клієнта;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків - податковий номер;
  • дозвіл на працевлаштування / посвідка на проживання;
  • документ з інформацією про місце проживання в Україні.

Курс валют

Курс валют