arrow
Кредитні продукти
Кредитні продукти
Корисна інформація

Дитячі банківські картки в Україні – які банки надають, як вони працюють, умови оформлення

Дитячі банківські картки в Україні – які банки надають, як вони працюють, умови оформлення

Дитячі банківські картки в Україні існують давно, проте саме зараз вони набули максимальної популярності серед батьків та їхніх дітей. Причина проста – це зручний спосіб видачі кишенькових грошей дітям, а також контролю за тим, як і на що вони їх витрачають. Які банки пропонують оформити дитячу банківську картку, на яких умовах та як вони всі працюють, розповідаємо у цій статті.

 

Чи багато пропозицій?

 

Насправді виявилося, що досить багато, проте не всі банки, мабуть, розуміють необхідність боротьби за клієнта, зокрема, такого юного. У більшості банків картки для дітей просто дублюють функціонал дорослих карт і дають можливість встановити деякі ліміти, причому, досить прості, наприклад, за розміром щоденних витрат.

За нашою інформацією до найпопулярніших і великих банків, що пропонують дитячі картки, входять:

  • ПриватБанк;
  • Ощадбанк;
  • Монобанк;
  • Банк «Південний»;
  • Райффайзен Банк Аваль;
  • Глобус Банк;
  • УкрСиббанк.

Звичайно, якщо ви є клієнтом одного з цих банків, вам буде зручно та вигідно оформити дитячу картку саме в ньому – це дозволить вам безкоштовно або дуже дешево поповнювати картку, а також користуватися технічними можливостями контролю над дитячою карткою максимально просто. Але ми все ж таки розповімо про найцікавіші продукти банків для тих «кому до 18… і менше». Вони того варті.

 

«Карта Юніора» від ПриватБанку

 

Карта доступна дітям віком від 6 до 17 років. Ви зможете легко та безперешкодно контролювати витрати вашої дитини, а вона у свою чергу отримує величезний набір опцій для навчання фінансовій грамотності. І тут дається взнаки ефект першості на ринку, оскільки ПриватБанк справді був першим, хто створив такий продукт для дітей в Україні.

Отже, що отримує ваша дитина:

  1. Класну, яскраву та функціональну дебетову карту + набір стікерів для неї, за допомогою якого вона зможе її стилізувати на свій смак.
  2. Доступ до освіти на спеціальному веб-сайті juniorbank.ua.
  3. Доступ до екскурсій до банку та насичених бізнес-квестів.
  4. Можливість отримати навчання у бізнес-школі, де викладачі не теоретики, а практики із ПриватБанку – його топ-менеджери. До слова, батькам підлітків варто замислитись про це.
  5. Також ця банківська дитяча картка дозволяє брати участь в акціях, конкурсах та навіть змаганнях, організованих ЮніорБанком спільно з платіжною системою MasterCard.

Випуск та обслуговування безкоштовні. Якщо картка загубиться і потрібно буде перевипускати її, платити раз на рік за це теж не потрібно. За зняття готівки, щоправда, доведеться заплатити 1%, але це нормально, якщо враховувати, що карта призначена саме для того, щоб відмовитися від готівки.

 

Банківська карта «Дитяча» від Монобанк

 

Детально про дитячий продукт від, мабуть, найпрогресивнішого на сьогоднішній день банку в Україні ми розповіли у нашій статті «Дитяча карта Монобанк – як вона працює і наскільки зручна?». Оформити її для своєї дитини можна за умови, що у вас теж є додаток Монобанку і якась з його карт, хоча б базова Чорна карта.

Детально про продукт можна прочитати в його огляді за посиланням вище, але не можемо не відзначити головну перевагу цієї карти над іншими - суперналаштування лімітів і повний контроль витрат. Якщо ПриватБанк обмежується просто надсиланням SMS-повідомлень батьку чи матері, то Монобанк віддає всю владу батькам. Хочете, дайте повну свободу та відключіть ліміти, а хочете, обмежте все зайве, включаючи витрати на розваги та покупки в мережі. Батьки, які хоча б раз дозволяли своєму чаду підключити свою карту до будь-якої іграшки і тепер чітко знають, скільки коштують у ній скіни, прокачування героїв, бустери тощо, точно оцінять цю функцію.

 

FUNкарта від Райффайзен Банк Аваль

 

На перший погляд, карта як карта – хіба що дизайн вигідно відрізняється своєю яскравістю та сучасністю. Дітям вона, звісно, ​​подобається. Крім того, банк має спеціальний додаток для юних власників карти, він теж стилізований, яскравий і нестандартний – за це банку жирний плюс. Але! Ця карта має круту програму лояльності.

Передбачається, що діти освоюватимуть різні навички, навчатимуться фінансовій грамотності, займатимуться творчістю та робитимуть покупки. І за все це вони можуть отримувати винагороди, а саме:

  • поповнення свого мобільного;
  • електронні сертифікати наступних мереж та магазинів: Yakaboo.ua, Multiplex, Планета кіно, Алло, Concert.ua, Comfy, Watsons, Epik, Parfums.ua, Сільпо.

І так, це не різні копійчані купони на знижки, а саме сертифікати, які можна використати та купити квиток у кіно, книгу тощо.

 

Карта ЛАЙК'Ю від Ощадбанку

 

Той випадок, коли дизайн, звичайно, багато що вирішує – карта, яка світиться від ультрафіолету, не залишає байдужими нікого. А дітей і поготів. Крім того, щомісяця банк розігрує цінні призи серед усіх покупок здійснених протягом місяця. Наприклад, у лютому серед призів Apple iPhone 12 Pro 256Gb, а також Microsoft Xbox Series X 1Tb. Чим більше зроблено покупок із картки, тим більше шансів, оскільки обмежень на суми витрат немає.

Функціонал у карти повноцінний і якщо вона випущена на додаток до платинових карт батьків із привілеями в аеропортах, вона їх дублює, причому вимога за сумою витрат до вильоту, актуальна для дорослих карток, для дітей зменшена вдвічі.

Курс валют

Курс валют