arrow
Особисті фінанси
Особисті фінанси
Корисна інформація

Як працює мікропозика: все, що необхідно знати, перш ніж звертатися в МФО

Як працює мікропозика: все, що необхідно знати, перш ніж звертатися в МФО

Поширена проблема населення України - життя від зарплати до зарплати. Великі витрати дуже відчутні, накопичити значну суму не виходить, економія на всьому, але що ж робити, коли термінові витрати все ж виникають? На думку відразу приходять позики в МФО. Однак тут же виникає ряд питань: в яку МФО звернутися, на що звертати увагу при виборі, як не потрапити в "боргову яму" і багато інших. Фахівці FinAdviser вирішили допомогти Вам у цьому розібратися.

 

Що таке мікропозика?

 

Мікропозика або мікрокредит - це невелика позика певної суми на короткий термін, оформлення якої займає всього кілька хвилин. Видачею мікрокредитів займаються мікрофінансові організації, які підпорядковуються Національному банку України, а їх діяльність регулюється низкою законів.

 

Плюси та мінуси мікрокредитів

 

До переваг кредитів МФО відносяться:

     1. Швидкість оформлення

При першому зверненні час на реєстрацію і подачу заявки не перевищує півгодини і після перевірки всіх даних гроші відразу ж надійдуть на карту. При наступних зверненнях весь процес буде займати не більше 15 хвилин.

     2. Мінімальна кількість документів

Мікрофінансові організації вимагають від своїх клієнтів лише мінімальний набір документів: паспорт громадянина України та ІПН, ніякі довідки про доходи, виписки з роботи та інше не вимагається.

     3. Лояльність

Стати клієнтом МФО може практично кожен, адже мікрофінансові організації йдуть назустріч своїм клієнтам і отримати кредит може, як студент або пенсіонер, так і тимчасово безробітний або офіційно не працевлаштований. А вікові обмеження лояльніше ніж в більшості банків, від 18 до 70 років.

     4. Мінімальний ризик відмови

МФО охоче йдуть назустріч своїм позичальникам і схвалюють отримання кредиту більш, ніж в 90% випадків, тому не варто боятися відмови, навіть якщо Ваша кредитна історія не ідеальна.

Серед недоліків кредитів МФО варто виділити наступне:

     1. Високі відсотки

Найзначніший недолік мікропозик - високі процентні ставки. Річна ставка нерідко перевищує 600%, в той час як в банках вона тримається в районі 45%

     2. Значні штрафні санкції

При простроченні або невиконанні зобов'язань за договором з боку позичальника мікрофінансові організації накладають значні штрафи, які будуть на порядок вище і жорсткіше, ніж в банках.

 

Як отримати мікропозику? 

 

Процес отримання кредиту МФО дуже простий, все, що Вам потрібно, це заповнити заявку в обраному МФО, дочекатися схвалення і готово - гроші вже в повному Вашому розпорядженні.

Ми розібрали основні моменти, які необхідно знати перед звернення в МФО. Робіть усвідомлений та правильний вибір. Скористайтеся нашим підбором кредитних продуктів МФО і FinAdviser вибере ідеальний продукт саме для Вас.

Курс валют

Курс валют