arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

Як отримати кредит онлайн в Україні – хто видає?

Як отримати кредит онлайн в Україні – хто видає?

Останнім часом все більше людей вдаються до використання такої популярної послуги, як оформлення позик в Інтернеті. По-перше, це зручно, адже не потрібно відвідувати банківське відділення та стояти в черзі, а по-друге – швидко, адже всього в пару кліків можна отримати необхідну кредитну позику. Прочитайте нашу статтю, і ви дізнаєтеся, як взяти кредит онлайн із його зарахуванням на картку або без використання банківської картки взагалі.

 

Головні переваги онлайн-позик

 

До незаперечних плюсів оформлення кредиту в онлайн-режимі належать:

  1. Простота та висока швидкість отримання. Все, що потрібно зробити – витратити кілька хвилин особистого часу та мати під рукою банківську картку для зарахування коштів. Немає потреби стояти в черзі, пред'являти будь-які документи або чекати на рішення від співробітників банку.
  2. Висока ймовірність видачі. Більшість МФО видають кредитні позики без відмови та на відміну від банківських установ не так суворо оцінюють позичальника.
  3. Оформлення першого кредиту безплатно. У деяких компаніях практикується видача першого кредиту безкоштовно новим клієнтам. Це своєрідний маркетинговий хід для залучення нових позичальників. Приємно тішить і процентна ставка таких кредитів – під 0,01% річних до кінця терміну позики.

 

Недоліки позик, оформлених в інтернет-мережі

 

  1. Невелика сума кредиту. У більшості випадків перша кредитна позика зазвичай не перевищує 3-3,5 тис. грн. Порівняно із споживчими кредитами, суми яких можуть сягати 15000-30000 грн., це зовсім мало. Для постійних клієнтів передбачено особливі переваги – збільшення кредитного ліміту до 15 000 гривень (не більше!) за умови своєчасного повернення грошей.
  2. Висока відсоткова ставка. Це суттєва вада для багатьох позичальників, адже деякі МФО можуть встановлювати денну відсоткову ставку в 1,8% і вище. Якщо зробити необхідні перерахунки, то вдасться отримати річну відсоткову ставку, яка може досягати 400-800%. Погодьтеся, це дуже багато. Заради справедливості слід зазначити, що в цьому випадку йдеться про швидкі гроші з мінімальним терміном погашення від 1 до 30 днів, тому з огляду на різні життєві ситуації, такий вид кредитування може стати реальним порятунком для позичальника в певний період його життя.

 

Як взяти кредит онлайн, якщо немає картки

 

У зв'язку з диджиталізацією всіх сфер життя складно уявити, що у людини немає карти одного з банків. Проте такі ситуації – не рідкість, тому доцільно поговорити про те, чи можливо оформити кредит тим, хто не має банківської картки.

Тим категоріям громадян, у яких відсутня картка, доступна опція оформлення кредитної позики онлайн готівкою. Таку функцію підтримують деякі МФО, які пропонують отримати кредит без картки з подальшою виплатою готівкою в найближчому відділенні.

Для оформлення такого кредиту онлайн потрібно:

  • перейти в спеціальний онлайн-каталог та серед запропонованих варіантів вибрати відповідну організацію, яка видає позики готівкою;
  • натиснути на клавішу «Отримати кредит»;
  • у процесі автоматичного перенаправлення позичальник потрапить на офіційний сайт компанії, що пропонує такий вид послуги;
  • за допомогою кредитного калькулятора підібрати суму позики та визначитися з оптимальними термінами кредитування;
  • у полях запропонованої анкети вказати відомості про необхідні документи та деяку особисту інформацію;
  • вибрати спосіб отримання позики готівкою та визначитися із зручним відділенням;
  • дочекатися схвалення заявки (не більше чверті години);
  • звернутися до обраного відділення та забрати свої гроші (при собі потрібно мати паспорт).

Тепер ви знаєте, як взяти кредит онлайн на картку або отримати позику навіть за умови її відсутності, витративши при цьому мінімум часу, нервів та сил.

Курс валют

Курс валют