arrow
Кредитні продукти
Кредитні продукти
Корисна інформація

«2 КЕШБЕКА» та «Fishback» від Райффайзен Банк Аваль – у чому різниця і яка карта краща?

«2 КЕШБЕКА» та «Fishback» від Райффайзен Банк Аваль – у чому різниця і яка карта краща?

Райффайзен Банк Аваль в Україні займає дуже міцні позиції, незважаючи на те, що не може похвалитися такою великою клієнтською базою, як Приватбанк або Альфа-банк. У банку багато вартих уваги кредитних продуктів, але нашу увагу сьогодні привернули дві кредитні картки, які, на перший погляд, дуже схожі одна на одну – це кредитна картка «2 КЕШБЕКА» та ще одна кредитка, яка теж обіцяє своїм клієнтам різні «плюшки» – це картка «Fishback». Розбираємось, у чому вони схожі і чим відрізняються, і, звичайно, яка з них все-таки краща та вигідніша.

 

Що їх пов'язує?

 

Це кредитні картки одного банку і обидві вони просуваються як продукти, які дозволяють своїм власникам користуватися спеціальними програмами лояльності. У картки «2 КЕШБЕКИ» це одразу дві програми, які дозволяють користуватися бонусами від платіжної системи, що випустила картку, а також від програми лояльності самого банку. Ця програма дозволяє накопичувати бонусні бали у розмірі від 0,5 до 1% від суми покупки при оплаті через термінал або у мережі, а також за поповнення картки.

Карта «Fishback», у свою чергу, дозволяє накопичувати бали та отримувати знижки у партнерів банку: АЗК ОККО, АЛЛО, PROSTOR. Також є окремі винагороди в каталозі.

За базовими умовами карти дійсно дуже схожі і лише мінімально відрізняються за розміром процентної ставки, у чому ви, власне, можете особисто переконатись, вивчивши таблицю.

 

Умови кредитних карток «2 КЕШБЕКИ» та «Fishback»

 

Умова/Кредитна картка

«2 КЕШБЕКИ»

«Fishback»

Кредитний ліміт

До 250 тис. гривень

До 250 тис. гривень

Пільговий період

До 57 днів

До 57 днів

Ставка

42% річних

39,9% річних

Мінімальний щомісячний платіж

5% від залишку заборгованості

5% від залишку заборгованості

Відкриття картки

Безкоштовно

Безкоштовно

Плата за обслуговування

Відсутня

50 гривень

Комісія за зняття готівки

3% + 15 гривень

3% + 15 гривень

Щомісячний страховий платіж

Відсутній

0,7% від заборгованості, але не менше ніж 15 гривень

Порядок погашення

До 20-го числа кожного місяця

До 20-го числа кожного місяця

Мобільний та онлайн банкінг

Безкоштовно

Безкоштовно

Програми лояльності

«Більше MasterCard», «Програма ЩЕ!»

«Більше MasterCard»

 

Істотних відмінностей у карт всього дві – це наявність плати за обслуговування у картки «Fishback», а також присутність щомісячного страхового платежу по ній. При цьому у неї і ставка за рік менша. Розбираємось, за яких умов ці платежі знімаються.

Плата за обслуговування по карті Fishback знімається, коли карткою, по суті, мало користуються (менше 10 операцій з оплати покупок через термінали та Інтернет). Також не доведеться платити тим, у кого середньомісячний розмір заборгованості за рахунком картки менший за 75 гривень.

Щодо страхового платежу, то це і плюс, і мінус одночасно. Його наявність говорить про те, що за картою працює страхування кредитного ліміту. Багато хто навмисно підключає його, щоб не опинитися в боргах у разі втрати роботи, працездатності тощо. Передбачається, що у разі настання страхового випадку страховик погасить суму простроченої заборгованості за карткою. При цьому нараховується платіж виключно на розмір вашої заборгованості за підсумками місяця, а не весь кредитний ліміт по карті. Але, звичайно, це витрати і це не завжди зручно, якщо ваші фінансові можливості і так обмежені.

На закінчення відзначимо, що обидві карти, по суті, хороші. У них адекватна річна відсоткова ставка, прийнятний щомісячний платіж, є пільговий період, протягом якого можна користуватися грошима без відсотків – це непогані і досить стандартні кредитні продукти. Вибір варто робити, спираючись на свої споживчі звички, тобто виходячи з того, як часто і де ви робите покупки, і яка із систем лояльності для вас вигідніша.

Плюс є сенс враховувати наявність страховки на карті Fishback. Якщо ви довго офіційно працевлаштовані на одному місці і схильні витрачати великі суми з кредитки, це може бути вигідно для вас у такий складний економічний час. У разі втрати роботи або настання інших серйозних ризиків не доведеться турбуватися про погашення кредитки за помірні витрати на оплату страховки.

Курс валют

Курс валют