arrow
Особисті фінанси
Особисті фінанси
Корисна інформація

Затребувані професії, Україна - 2021

Затребувані професії, Україна - 2021

Після завершення навчання в школі майбутніх абітурієнтів хвилює питання про те, яку спеціальність вибрати для отримання перспективної професії в майбутньому. В результаті проведення багатьох досліджень вдалося дізнатися, які ж насправді виділяє найбільш затребувані професії Україна і кого вона так потребує. У список потрапили:

  • сфера обслуговування;
  • IT-фахівці;
  • дизайнери;
  • лікарі;
  • SMM-спеціалісти;
  • HR-менеджери і менеджери по роботі з персоналом;
  • аграрії;
  • логісти;
  • архітектори та інженери.

 

Сфера обслуговування

 

Сьогодні в Україні високооплачуваною вважається не тільки професія портьє, бармена і офіціанта, а й бариста, який займається варінням і приготуванням кави. У список «Затребувані професії, 2021, Україна» в цій сфері також увійшли:

  1. Оператор АЗС.
  2. Швачка-закрійник.
  3. Електромонтер.

В індустрії краси затребуваними вважаються стилісти, майстри манікюру і педикюру, візажисти. Підготовка фахівців за цими напрямами проводиться в технікумах і профтехучилищах.

 

IT-фахівці

 

Найбільш затребувані професії в сфері інформаційних технологій і зв'язку - програмісти, веб-дизайнери, мобільні розробники, SEO-фахівці, системні адміністратори, а також Game-дизайнери, які займаються створенням декорацій, ескізів і персонажів для анімаційних роликів. До найбільш перспективних і разом з цим прибуткових професій в сфері IT також відносяться кіберполіцейські, консультанти з безпеки особистого профілю і інженери віртуальної реальності.

 

Дизайнери

 

Професія в сфері дизайну буде найкращим вибором для творчих особистостей з нестандартним мисленням, які мають почуття стилю, які вміють добре малювати і швидко вивчати графічні програми. Найбільш затребувані професії в цій сфері - дизайнер інтер'єру, гейм-дизайнер, відеомонтажер, мобільний дизайнер, розробник UI і UX.

 

Лікарі

 

Сфера медицини залишається актуальною незалежно від часу. У зв'язку зі стрімким розвитком приватної медицини все більш популярними стають послуги вузьких фахівців. Найбільш затребуваними професіями у цій сфері вважаються: дерматолог, стоматолог, косметолог, офтальмолог, педіатр, трихолог, психотерапевт.

 

SMM-спеціалісти

 

Представники цієї професії займаються просуванням бренду, послуг і компанії в цілому в соціальних мережах. SMM-спеціалісти в більшості випадків працюють віддалено, займаючись створенням контенту, організацією і проведенням конкурсів, спілкуючись з передплатниками. Вони активно ведуть паблік в соцмережах (Viber, Telegram-канали в тому числі), запускають таргетовану рекламу, займаються аналітикою і звітністю.

 

HR-менеджери і менеджери по роботі з персоналом

 

Це одна з найпопулярніших професій. Спеціаліст по роботі з персоналом повинен бути доброзичливим і вміти розбиратися в людях. На посаду менеджера найчастіше віддають перевагу кандидатам з економічним або фінансовою освітою, а також соціологів і психологів, які мають кваліфікацію.

 

Аграрії

 

Аграрна сфера в останні роки набирає особливої ​​популярності, адже цей напрямок в першу чергу направлено на розвиток регіонів. Завдяки стрімкому розвитку цієї сфери затребуваними в 2021-му і наступних роках будуть професії агронома-генетика, біохакери, агрокібернетіка, зоотехніка, агроінженерія.

 

Логісти

 

Логістична сфера з кожним роком стає популярнішою, адже дозволяє звести до мінімуму витрати ресурсів за рахунок оптимізації процесів в різних областях. Затребувані професії в цій сфері виділяють в залежності від конкретної спеціалізації, а саме:

  • транспортна логістика;
  • складська логістика;
  • ресурсна логістика.

Сучасний логіст - це менеджер, економіст і маркетолог в одній особі, що вміє аналізувати великі обсяги інформації і займається складанням і оптимізацією планів дій.

 

Архітектори та інженери

 

Найбільш затребуваними професіями у цій сфері вважаються: архітектор, архітектор-проектувальник, архітектор-дизайнер, інженер, інженер-конструктор, інженер-технолог.

За замовчуванням затребуваними в Україні залишаються робітничі професії зварника, водія, сантехніка, слюсаря, автомеханіка. Вони не дуже престижні серед молоді, однак на виробництвах відчувається брак кадрів спеціальних технічних напрямків і роботодавці готові платити таким фахівцям конкурентну заробітну плату.

Курс валют

Курс валют