arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

Мікрокредити: як правильно позичати в МФО

Мікрокредити: як правильно позичати в МФО

Вибір мікрокредиту непроста справа, є безліч "підводних каменів", про які повідомляють не відразу, існують певні нюанси оформлення та погашення кредиту. Фахівці FinAdviser виділили основні моменти, які допоможуть Вам приймати правильні рішення при виборі МФО та взятті позики.

 

Оцінюйте свої можливості тверезо

 

Тисячею більше, тисячею менше, та яка різниця? Будьте впевнені, повертати доведеться все, а чим більше сума, тим важче буде розрахуватися, тому не варто брати кредит на велику суму, якщо не впевнені, що зможете її виплатити. Оцінюйте свої сили тверезо, краще брати суму трохи меншу, але яку Ви точно зможете виплатити, ніж сидіти потім в боргах.

 

Не завжди варто звертатися в МФО

 

Безсумнівно, коли трапляються форс-мажорні обставини або трата дійсно потрібна і вигідна, звернення в МФО - один із кращих варіантів. Однак, не варто бігти в МФО за першою незначною потребою, коли питання витрат стоїть не гостро і може почекати. Не забувайте, за користування кредитними коштами Вам доведеться платити не тільки тіло кредиту (ту суму, яку Ви взяли в борг), а й відсотки за його використання, краще зайвий раз подумати чи варто воно того.

 

Обирайте з розумом

 

При виборі обов'язково варто перевіряти легальність даної установи, наявність відповідних ліцензій та читати відгуки клієнтів. Згодні, завдання не з легких, проте це вбереже Вас від шахраїв або недобросовісних кредиторів. Скористайтеся підбором на нашому сервісі і забудьте про всілякі перевірки та тривалий пошук, FinAdviser зробить це за Вас.

 

Читайте договір

 

При укладанні договору слід уважно ознайомитися з усіма умовами, вивчити всі правила видачі грошових коштів і погашення боргу, можливі штрафи та умови їх нарахувань.

 

Повідомляйте лише правдиві дані

 

Всі ми хочемо здаватися трішки кращими, ніж є насправді, навіть при заповненні заявки на кредит. Однак, звертаємо Вашу увагу, що всі подані дані в МФО або в будь-яку іншу фінансову організацію проходять ретельну перевірку, а кредитна історія вивчається від і до і, коли фінансова установа виявляє помилкові дані, процес отримання кредиту стає в рази складнішим. Краще повідомити вірні дані, без приховування інформації або прикрашання і отримати кредит трохи менше бажаного, ніж взагалі отримати відмову.

Щоб захистити себе від неправильного вибору радимо скористатися підбором кредитного продукту МФО від FinAdviser, ми заощадимо Ваш час, допоможемо у виборі індивідуального продукту і відповімо на всі Ваші запитання.

Курс валют

Курс валют