arrow
Кредитні продукти
Кредитні продукти
Корисна інформація

Кредитна картка «Моя кредитка» (Ощадбанк) і «Card Blanche Blue» (IdeaBank)

Кредитна картка «Моя кредитка» (Ощадбанк) і «Card Blanche Blue» (IdeaBank)

Кредитні картки - це настільки популярний серед населення банківський продукт, настільки поширений і затребуваний, що багато хто не уявляє вже свого життя без кредиток. Однак далеко не всі звертають увагу на умови своїх кредиток, а вони часом відрізняються кардинально від продуктів конкурентів. Сьогодні під наш огляд потрапили кредитна карта «Моя кредитка» Ощадбанку і «Card Blanche Blue» від IdeaBank. Яка карта вигідніша, зручніша і більше «піклується» про гаманець клієнта, розповідаємо в цій статті.

 

Що це за карти?

 

Не так давно було складно уявити, що продукт фактично мастодонта банківського ринку України можна порівнювати з аналогічним продуктом досить молодого банку. Однак сьогодні банки розвиваються швидше, використовуючи не тільки сучасні технології, але і накопичений досвід своїх попередників, які хоч і міцно займають свої позиції, але все частіше змушені озиратися на молодих конкурентів.

«Карт Бланш» Ідея Банк, наприклад, зробив досить схожою за умовами на продукт, який створив Ощадбанк, однак, чи так вони схожі на практиці?

 

Ощадбанк "Моя Кредитка»

 

Це, за словами банку, кредитна картка для тих, хто хоче отримати гроші зараз і витрачати, коли зручно, в чому і полягає суть будь-якої кредитної картки. Карта дозволяє клієнтам користуватися наступними перевагами:

  • кредитний ліміт - до 250 тис. гривень;
  • пільговий період - до 92 днів на обрану вами категорію, а також до 62 днів всі інші категорії покупок;
  • процентна ставка протягом пільгового періоду - 0,001%. Банк заявляє про те, що у нього найнижча процентна ставка по кредитці;
  • термін дії картки - до 5 років;
  • вартість зняття кредитних коштів - в банкоматах Ощадбанку ви заплатите комісію в залежності від типу обраної вами карти + 2,99% від суми. За зняття кредитних коштів у банкоматах інших українських банків з вас візьмуть 1,5% + 5 гривень + 2,99%;
  • мінімальний платіж - від 5%.

 

«Card Blanche Blue» від IdeaBank

 

Цю карту банк називає найкращою кредиткою для зняття готівки і на те є причина - знімати їх можна безкоштовно, причому незалежно від того, чи знімаєте ви свої кошти або ж кредитні.

Умови карти:

  • ліміт - до 200 тис. гривень;
  • зняття готівки - безкоштовно;
  • відсоткова ставка - 2% на місяць;
  • обслуговування карти - комісія в розмірі 10 гривень;
  • мінімальний платіж - 7% від суми вашого боргу.

 

Яка карта вигідніша?

 

На перший погляд, «Моя Кредитка» (Ощадбанк) умови пропонує більш вигідні - у неї є пільговий період, знову ж дуже заманливо виглядає настільки низька процентна ставка. До слова, поза пільговим періодом налічується комісія в розмірі 3,2% за обслуговування кредиту. Якщо ви досить дисциплінована людина і не відчуваєте зазвичай труднощі з погашенням заборгованостей по кредиткам, то ця карта, безумовно, вигідна для вас.

«Card Blanche Blue» від IdeaBank, проте, теж досить приваблива для тих, хто періодично знімає готівку з кредиток і не хоче занадто багато переплачувати. Банк, незважаючи на відсутність пільгового періоду по цій карті, бере скромні 2% в місяць за свої послуги. І це дійсно дуже вигідна ставка. Вже менш привабливо виглядає розмір щомісячного платежу, а саме 7% в місяць від суми заборгованості - це все-таки значно більше, ніж у багатьох конкурентів. При цьому важливо враховувати розмір ліміту. Якщо вам дадуть максимальний, і ви ним скористаєтеся, то різниця в пару відсотків має велике значення. Наприклад, 5% і 7% від 200 тис. гривень - це 10 тис. І 14 тис. гривень відповідно.

Проте, нас дуже підкуповує відкритість Ідея Банку, який на сторінці свого продукту дає максимум інформації про нього, не обтяжуючи потенційних клієнтів пошуком інформації і файлів з умовами - тут ви знайдете все, що вас цікавить і питань без відповідей не залишиться.

Однозначного лідера в цьому змаганні все ж немає - кожен кредитний продукт може бути як хорошим, так і поганим для різних клієнтів і це саме такий випадок. «Моя кредитка» - це кращий варіант для тих, хто впевнений у своїх силах в питанні своєчасної оплати заборгованості в рамках пільгового періоду. «Card Blanche Blue» - прекрасний варіант для тих, хто хоче знімати гроші без обмежень і користуватися низькою ставкою незалежно від пільгового періоду, круглий рік.

Курс валют

Курс валют