arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

Кредитна карта: як безпечно нею користуватися

Кредитна карта: як безпечно нею користуватися

З кредитною карткою знайом, мабуть, кожен українець, навіть якщо Вам не довелося нею користуватися загальні відомості Ви знаєте. Однак не всі розуміють як користуватися кредитною карткою на благо собі. Ми вирішили розібратися в цьому питанні і фахівці FinAdviser виокремили основні правила безпечного користування кредитною карткою.

 

Кредитний ліміт

 

Запам'ятайте раз і назавжди, кредитні гроші - це гроші банку, а не Ваші. Якою б привабливою не була можливість скористатися лімітом на карті, потрібно розуміти, що повертати гроші доведеться. Тому краще зайвий раз подумати, чи варто зараз користуватися кредитними грошима, а якщо все ж необхідно скористатися лімітом, робіть це з розумом.

 

Не забувайте про пільговий період

 

Другий основний пункт безпечного користування карткою, не забувати про пільговий період. Ми вже не раз торкалися теми всіх плюсів використання даної послуги, зараз наголосимо лише на тому, що слід уважно стежити за операціями, на які дія грейс-періоду поширюються і не забувати вчасно погашати заборгованість, щоб не влізти в борги.

 

Перевіряйте рахунок

 

Давайте уточнимо, що ми маємо на увазі. Багато банків надають кредитний ліміт відразу на рахунок карти, тобто, щоб скористатися грошима банку, додатково нічого робити не потрібно, при оплаті з карти автоматично спишуться кредитні кошти, якщо Ви вийшли за межі свого особистого рахунку. Тому радимо уважно відстежувати свої транзакції, а краще відновлювати кредитну лінію лише тоді, коли гроші дійсно потрібні.

 

Намагайтеся не користуватися готівкою 

 

Ні, ні, ми не говоримо Вам використовувати тільки кредитну карту при оплатах, зараз мова йде про те, щоб не знімати готівкові кошти з карти. Адже практично всі банки встановлюють чималу комісію за цю операцію як при використанні власних, так і кредитних коштів. Звичайно, якщо Ви постійно користуєтеся готівкою, тоді радимо Вам завести спеціальну кредитку, де комісія буде просто відсутні на даний вид операцій.

 

Закривайте карткові рахунки, якими не користуєтесь

 

Якщо Ви вже тривалий час не використовуєте свою кредитну карту, навіть за допомогою оплати власними коштами, слід закрити такий картковий рахунок, адже практично всі банки нараховують комісію на неактивні рахунки, а це означає, що буде з'являтися заборгованість.

Сподіваємося, ми змогли допомогти Вам розібратися як безпечно використовувати кредитну карту. А якщо Ви ще не визначилися з вибором карти або шукаєте альтернативу наявній, скористайтеся нашим підбором кредитної картки. Ми допоможемо заощадити Ваш час і підібрати найвигідніші продукти.

Курс валют

Курс валют