arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

Ключові відмінності мікропозик від кредиту в банку

Ключові відмінності мікропозик від кредиту в банку

З кредитом в банку знайомі напевно усі, навіть, якщо Ви жодного разу його не брали Вам відомі основні умови, чого не можна сказати про мікрокредити. Так вийшло, що хоч популярність кредитів МФО останнім часом значно зросла, основна маса населення має туманне уявлення про даний вид кредитування і не цілком розуміє та розбирається в його умовах. Фахівці FinAdviser вирішили Вам допомогти, давайте розглянемо основні відмінності мікропозик від кредитів у банку.

 

Сума и строк

 

Основна відмінність кредиту МФО від банківського складається в розмірі і терміні кредитування. Мікрофінансові організації часто пропоную суму кредиту в розмірі до 10 тис. грн на термін не більше 30 днів, в той час як банки пропонують суму в десятки разів більше і на термін від півроку до декількох років.

 

Процентна ставка 

 

Другою відмінністю виступає розмір процентної ставки і система її нарахування. У банках зазвичай вказана річна ставка, яка ділиться і буде нараховуватися щомісячно. У МФО ж відсотки нараховуються щодня і вказуються в умовах також за день користування.

 

Необхідні документи

 

Щоб отримати кредит в банку частіше за все необхідно надати пакет документів, який включає в себе:

  • паспорт громадянина України або документ, який його замінює;
  • довідка про присвоєння ідентифікаційного коду або відмітка в паспорті про відмову в присвоєнні ІПН;
  • довідка про доходи або інші документи, що підтверджують Вашу платоспроможність;
  • інформація про роботодавця.

У свою чергу для отримання кредиту МФО необхідний лише паспорт громадянина України та ІПН.

 

Умови

 

МФО більш лояльні до своїх позичальників, тому отримати мікрокредит може як студент, так і пенсіонер або ж тимчасово безробітний. Також мікрофінансові організації не такі суворі в оцінці кредитної історії клієнта, а відсоток позитивних рішень в сторону позичальників перевищує 90%. У банках ж більш суворі умови перевірки потенційних позичальників і вище відсоток відмов.

 

Мета

 

Заключною відмінністю кредитів МФО від банківських є мета кредитування. Адже в МФО найчастіше звертаються якщо потрібні гроші до зарплати, при форс-мажорних обставинах, на непередбачені витрати. У банки ж звертаються, якщо необхідна значна сума на певні витрати: для бізнесу, на покупку авто або нерухомості.

Ми розглянули основні відмінності банківських кредитів від кредитів МФО, тепер вибір залишається за Вами, а ми лише можемо допомогти Вам його полегшити, скористайтеся підбором кредитного продукту МФО або кредитної карти від FinAdviser, ми заощадимо Ваш час, сили і підберемо найвигідніші пропозиції.

Курс валют

Курс валют