arrow
Кредитні продукти
Кредитні продукти
Корисна інформація

«Чорна карта», Монобанк - умови, вартість, нюанси

«Чорна карта», Монобанк - умови, вартість, нюанси

Monobank – перший в Україні мобайл-банк, що дозволяє оформляти карти без відвідин банківського відділення. Все, що для цього потрібно – смартфон із будь-якою ОС – Android або IOS. За таким самим принципом може бути відкрита і «Чорна картка» Монобанк. Давайте обговоримо, як її відкрити, скільки це буде коштувати і на яких умовах обслуговується цей банківський продукт.

 

Що таке «Чорна карта» і як її отримати?

 

«Чорна картка» від Монобанку – це універсальна кредитна картка MasterСard World, на якій діє кредитний ліміт у розмірі до 300 000 UAH. Кредитка цього банку підтримує безконтактне проведення платежів Contactless. Отримати карту пропонується абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно виконати кілька нескладних дій:

  1. Залишити номер мобільного телефону на сайті банку.
  2. Дочекатися від Monobank SMS-повідомлення, в якому буде вказано посилання на завантаження програми.
  3. Пройти реєстрацію, надавши фото паспорта та ідентифікаційного коду.

Оформлену картку можна отримати двома способами: замовивши доставку додому співробітником банку або під час самостійного відвідування найближчої точки видачі.

 

Монобанк «Чорна картка», тарифи

 

Отримати цей тип картки від Монобанку можуть особи віком від 18 до 70 років. Пільговий період становить 62 дні. Він діє і зняття готівки, і оплату товарів (зокрема і послуг). Процентна ставка на пільговий період становить 0,01%, тоді як річна відсоткова ставка на кредит збільшується до 44%. Якщо погасити позику протягом 62 днів, то жодні відсотки з позичальника не зніматимуться. У разі прострочення щодня нараховуватиметься 3,2% за використання кредиту. При цьому кредитні кошти можна використовувати для виконання будь-яких операцій з оплати товарів чи комунальних послуг, наприклад.

За зняття власних коштів із кредитки стягуватиметься комісія 0,5%. Для зняття грошей банку діє збільшена комісія – 4%. Якщо кошти зніматимуться за кордоном, то розмір комісії при цьому становитиме 2% від суми зняття.

 

Монобанк «Чорна картка» та її головні переваги

 

Серед плюсів кредитної картки від Монобанку слід зазначити:

  1. Низькі відсотки.
  2. Лояльні умови для позичальників.
  3. Можливість отримання кешбеку.

Докладніше хотілося б зупинитися на можливості отримання кешбеку за покупки. Він може становити від 1 до 20%. Якщо на картковому рахунку буде понад 100 UAH, позичальник може розраховувати на нарахування 10% річних. Навіть з урахуванням податку на прибуток, вигода від цієї послуги є очевидною. За допомогою Чорної карти можна також безкоштовно поповнювати номер мобільного телефону.

Серед незначних недоліків слід зазначити, що оформити «Чорну карту» можуть лише жителі двох країн – України та Польщі. Ще один мінус використання кредитної картки від Монобанку полягає в необхідності щомісяця вибирати категорії кешбеку. В іншому «Чорна карта» Монобанк тарифи має лояльні та обирається багатьма позичальниками за рахунок досить низької процентної ставки порівняно з кредитками інших банківських установ.

Курс валют

Курс валют