arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

5 найбільш популярних міфів про мікропозики

5 найбільш популярних міфів про мікропозики

МФО незаконні

 

Варто вже раз і назавжди забути про цей міф, звичайно, завжди можна зіткнутися з шахраями, проте ми зараз говоримо тільки про офіційно працюючі мікрофінансові організації, які внесені до реєстру ЄДРПОУ. Вони підпорядковуються Національному банку України, а їх діяльність регулюється законодавством України.

 

Брати мікропозику онлайн небезпечно

 

Ви напевно чули про те, що небезпечно брати мікрокредит онлайн, адже доведеться надати свої дані (такі як ІПН, паспортні дані, номер кредитної картки) шляхом зазначення їх в анкеті, в окремих випадках може знадобитися завантаження скан-копій. Однак ми вже так далеко просунулися в діджитал технологіях безпеки, що боятися за свої дані марна трата часу. Адже зараз практично всі оплачують товари або послуги онлайн, вказують дані документів на державних, фінансових або приватних сервісах і сайти МФО не виняток.

 

Нічого не підписав - нічого не винен

 

Поширена помилка, що електронний договір кредитування не є дійсним. Насправді ж такий договір має ту ж юридичну силу, що і його паперовий побратим. При оформленні кредиту онлайн надається електронний договір для ознайомлення і тільки після прийняття всіх умов позичальником, договір вважається підписаним і клієнту надається кредит.

 

Вибивають борги

 

Не раз можна зіткнутися зі страшними історіями про вибивання боргів, шантажі та інше. В реальності ж МФО не вдаються до даних залякувань, якщо Ви просрочили оплату до Вас будуть застосовані штрафні санкції у вигляді пені, грошової чи процентної додаткової виплати. Звичайно, в окремих випадках, якщо протягом тривалого періоду позичальник відмовляється повертати кредит, співпрацювати або контактувати з МФО, то даний борг можуть продати в колекторську службу, однак про такі можливі наслідки повідомляють заздалегідь.

 

Невигідно

 

Погодьтеся, якби звернення в МФО було невигідним для клієнтів, то навряд чи б дані організації отримали б таку популярність і широке поширення. Так, відсотки по мікропозикам на порядок вище, ніж в банках, проте в деяких ситуаціях звернення до МФО - найкраще рішення. Купівля бажаного товару або оплата послуги, про яку давно мріяли по знижці за допомогою кредиту МФО набагато вигідніше покупки за повну вартість, а якщо Вам затримали зарплату і потрібно погасити кредит або оплатити комунальні послуги, на допомогу знову приходить мікропозика.

Підводячи підсумки можна зробити висновок, що не варто вірити міфам, спочатку слід розібратися в ситуації в цілому. Сподіваємося, тепер Ви не будете боятися кредитів МФО, а ми в свою чергу можемо допомогти Вам з вибором найвигіднішої пропозиції, просто скористайтеся нашим підбором кредитного продукту МФО.

Курс валют

Курс валют