arrow
Фінансова грамотність
Фінансова грамотність
Корисна інформація

5 помилок, які не варто допускати при взятті мікрокредиту

5 помилок, які не варто допускати при взятті мікрокредиту

Велика сума

 

Найчастіша помилка позичальників при взятті кредиту в МФО - занадто велика сума позики. Невірна оцінка своїх можливостей може призвести до прострочень, штрафних  санкцій та погіршення кредитної історії в майбутньому. Пам'ятайте, при виборі суми кредиту слід враховувати свої потреби і можливості, не варто брати позику більше необхідного, навіть якщо Вам пропонують вигідні умови або нульову ставку, адже повертати доведеться всю суму.

 

Відсутність вивчення договору

 

Наступна помилка може призвести до великих переплат та несподіваних "підводних каменів". Наполегливо рекомендуємо ретельно вивчати договір, звертати увагу на всі комісії, умови пролонгації, повернення кредиту, пільгового періоду, прострочень, якщо ж якісь пункти Вам не зрозумілі, обов'язково звертайтеся за допомогою до консультантів, щоб при підписанні договору кредитування у Вас не виникало ніяких питань і непорозумінь.

 

Неуважний вибір МФО

 

Перш ніж брати кредит у мікрофінансовій організації слід вивчити її. Адже необхідно бути впевненим в її надійності, чесності і, найголовніше, законності. Не впевнені, що точно зможете все перевірити, тоді скористайтеся нашим підбором кредитного продукту МФО, адже ми співпрацюємо тільки з перевіреними організаціями, до того ж ми допоможемо Вам підібрати кращі варіанти в залежності від Ваших потреб.

 

Помилкові дані в заявці

 

Звичайно, ніхто не застрахований від помилок, але іноді одна помилка може дорого нам обійтися. Помилки при заповненні заявки на взяття мікропозик одна з поширених причин відмови з боку МФО. Адже втрата дорогоцінного часу, коли гроші потрібні прямо тут і зараз - небачена розкіш. А якщо ж Ви навмисно вказуєте хибні дані з метою отримання більш вигідних умов кредитування, поспішаємо Вас засмутити, МФО перевіряють своїх позичальників і неправдиві дані навряд чи вийде приховати.

 

Найнижча ставка

 

Ще одна значна помилка - гонитва за найнижчою процентною ставкою за кредитом. Не варто забувати, що користування мікропозикою рідко обходиться однією лише ставкою, найчастіше Ви зустрінете додаткові комісії, штрафи за прострочення і можливі додаткові витрати. Так що гнатися лише за низькою ставкою - не зовсім слушне рішення, необхідно оцінювати умови кредитування цілком.

Ось ми з Вами і розібрали 5 основних помилок, які допускають позичальники при взятті мікрокредиту. Якщо у Вас все ще виникли питання, Ви можете до нас звернутися за допомогою форми зворотного зв'язку або написавши на нашу пошту office@finadviser.com.ua. Ми також із радістю допоможемо Вам вибрати найвигіднішу пропозицію, просто скористайтеся підбором кредитного продукту від FinAdviser.

Курс валют

Курс валют